Wandelvakantie Japan, Honshu & Hokkaido individueel 15 dagen (2024)

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven Kansai Airport Osaka neem je op eigen gelegenheid de expresstrein in 1,5 uur naar het immense Kyoto Higashi Station. Hier stap je over op de metro en daarna is het nog 5 minuten lopen naar je hotel.

Je verblijft in een modern 3* hotel nabij de Kyoto Imperial Garden en het Kasteen Nijo. Kamers zijn in Japanse stijl met een matras op de grond en een sobere inrichting. Het ontbijt wordt per persoon klaar gemaakt. In de directe omgeving zijn diverse restaurants. Waarschijnlijk is het nog te vroeg om in te checken, maar dan kun je vast je bagage opslaan.

In het hotel heb je een Meet & Greet met een vertegenwoordiger van ons agentschap in Japan. Hij legt je het een en ander uit over het reizen met het OV, met de huurauto, en dit is de gelegenheid om je vragen te stellen.

Duizend jaar lang was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Met ruim tweeduizend tempels en schrijnen, minimalistische zen tuinen en musea met zowel klassieke als moderne kunst, mag Kyoto zich met rechthet culturele hart van Japannoemen. Er zijn hier vele bezienswaardigheden die als 'must-sees' worden beschouwd, zoals de Sanjusangendo en Kiyomizu-dera tempels en het Nijojo kasteel. Bezoek vooral ook de bijzondere Fushimi Inari schrijn met haar tunnels van knaloranje torii’s. Hoe verder je van de hoofdschrijn komt, hoe rustiger en sfeervoller het wordt. En Kinkakuji, de gouden tempel, mag ook al niet overgeslagen worden.

Wandel dan door de straatjes van Gion vol mooie oude houten huizen. Als je geluk hebt, zie je hier misschien wel een Geisha of Maiko (leerling-Geisha) in vol ornaat voorbij snellen naar haar volgende afspraak of optreden. Of bezoek de kleurrijke Nishiki markt waar de vele restaurants hun voedingswaren halen en waar je vaak mag proeven van ingelegde groenten, hartige snacks en zoete mochi. In deze buurt kun je ook veel souvenirs vinden. Houd je van stripboeken of ben je geïnteresseerd in moderne cultuur? Dan is het Manga-museum een leuke bestemming. Manga stripboeken zijn enorm populair en alomtegenwoordig in Japan en je ziet hier dan ook Japanners van alle leeftijden en rangen en standen met een boekje in een hoekje wegkruipen.

Maaltijden inbegrepen
-

Optionele uitbreiding
Na aankomst in Osaka kun je eerst de trein naar Hiroshima nemen om een van onderstaande arrangementen uit te voeren. Na het toegevoegde arrangement reis je dan weer per trein naar Kyoto waar je rondreis Honshu en Hokkaido van start gaat me dag 1.

Dag 2

In Kyoto kun je je hart ophalen om talloze culturele highlights te bezichtigen. Bezoek bijvoorbeeld het rustige stadsdeel Northern Higashiyama. Hier kun je vanaf de Ginkakuji tempel (de zilveren tempel) een korte wandeling maken naar een mooi uitzichtpunt (Daimonji-yama) waarvandaan je bij goed weer zelfs de hoge gebouwen van Osaka in het zuiden kunt zien. Wandel daarna rustig het zogeheten Filosofenpad langs een Frans aandoend kanaaltje af. Onderweg kun je vele tempels en hun mooie tuinen bezoeken, zoals de Eikando-Ji tempel (wél druk bezocht in de tijd van de herfstkleuren) en de tempels van het Nanzen-ji complex. Als de tuinen je goed bevallen, sluit de dag dan vooral af met een bezoek aan de tuin van de Murin-An Villa, een klein, maar prachtig rustpuntje tussen twee verkeersaders. Of huur een fiets en volg de loop van een van de rivieren. De oostelijke Kamogawa rivier is leuk om te volgen en populair onder fietsers. Als je echter de moeite neemt om naar de westelijke Katsuragawa rivier te fietsen, wacht je daar een prima lange afstandsfietspad dat je weer een andere blik op de stad verschaft. Je fietst door de uiterwaarden vol moestuinen en veldjes met sportende en picknickende mensen richting het noorden. Aan de oevers zitten vissers, aalscholvers en grote zilverreigers zij aan zij naar het water te staren. Toeristen zie je hier niet, ten minste, niet tot je het einde van het fietspad nadert bij de Arashiyama wijk met haar vele bezienswaardigheden.

Maaltijden inbegrepen

ontbijt

Dag 3

Een laatste ochtend om je tegoed te doen aan het formidabele culturele landschap van Kyoto. Met je bagage ga je naar het station waar je de voucher van de JR Railpass omwisselt voor daadwerkelijke tickets. Rond 14.00 vertrekt de Shinkansen ('bullettrain') hogesnelheidstrein naar Nagoya en aansluitend een lokaal treintje naar Kiso f*ckushima. Hier wordt je door de shuttlebus van de ryokan (herberg) waar je de komende 3 nachten verblijft, opgehaald.
Geniet voor de eerste maal van je onsen (heetwaterbaden) en verschijn in traditionele yukata aan het avondeten. Dat is hier perfect verzorgt, zo mooi gepresenteerd, zo lekker.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 4

De Tokugawa shoguns (aan de macht van 1600 tot 1867) verplichtten hun leenheren om gemiddeld één keer per twee jaar naar Edo (het huidige Tokio) te komen. Ook hun gezinnen moesten in Tokio verblijven. Op deze manier konden ze geen grote rijkdommen opbouwen en in opstand komen. De Nakasendo-route, destijds de verbindingsweg tussen Kyoto en Tokio, liep onder andere door de Kiso-vallei waarin delen van het originele pad, inclusief enkele pittoreske halteplaatsen, nog intact zijn.

Met trein en bus reis je in 1,5 uur naar Magome. Hier start je wandeling over de Nakasendo Trail naar het volgende dorpje Tsumago. Je slingert omhoog en naar beneden langs een riviertje en op sommige stukken is het pad nog geplaveid met de oude stenen. Onderweg kom je langs een traditioneel theehuis gerund door vrijwilligers, waar je voor een donatie een kopje thee en mooie verhalen te horen krijgt. Geef af en toe een zwiep aan een berenbel, vroeger noodzakelijk, nu zijn er echter veel minder beren in de regio. De wandeling eindigt in Tsumago, een langgerekt, authentiek dorp met vele huizen in traditioneel donker hout opgetrokken. Bezoek hier vooral het museum (Rekishi Shiryokan) en de oude herbergen (de Honjin en de Wakahonjin) als je meer wilt weten over de bijzondere geschiedenis van deze regio. Aan het eind van de wandeling neem je de bus naar Nagiso en vanaf daar de trein terug naar Kiso-f*ckushima.

Wandeling: 8,5 km; 200 m stijgen en 400 m dalen; 3 uur

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 5

Vandaag wandel je een tweede deel van de Nakasendo Trail. Ditmaal ga je met de trein in 20 minuten naar Yabuhara Station en wandel je naar Narai. Dit gedeelte wordt minder belopen dan het traject van Magome naar Tsumago en is dus rustiger. Je wandelt grotendeels door bos, eerst vooral omhoog en daarna daal je af naar Narai. Halverwege kom je langs de mysterieuze Ontakejinja schrijn, vanwaar je Mt Ontake (3067m), na Mt Fuji de hoogste vulkaan van Japan, kunt zien én vereren. In Yabuhara zie je weinig terug van het verleden als halteplaats. De hoofdstraat van Narai bestrijkt echter een kilometer vol oude, mooie gebouwen uit de Edo-periode. Geniet hier van een kopje thee of lunch voor je de trein terug naar Kiso-f*ckushima neemt.

In Kiso-f*ckushima kun je's middags de rotstuin bij de Kozenji-tempel bezichtigen, naar verluidt de grootste in Japan! Ook het 'Checkpoint museum' is een aanrader. In dit dorp werden alle reizigers op de Nakasendo-route vroeger streng gecontroleerd en belast.

Wandeling: 6,5 km; 300 m stijgen en dalen; 2,5 uur

Maaltijden inbegrepen

ontbijt, diner

Dag 6

Helaas moet je deze fijne ryokan gaan verlaten en wordt je met een shuttlebusje naar het station gebracht. Met de expresstrein naar Nagano en aansluitend met de Shinkansen naar Nikko, aankomst rond 14.00 uur. Mogelijk kun je al inchecken in je hotel, anders kun je wel alvast je bagage achterlaten zodat je tijd hebt om Nikko te verkennen. Verscholen in de heuvels van Nikko ligt een uitgebreid complex van schrijnen, tempels en pagodes die allen op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco staan, waaronder de Toshogu shrine. Tussen de torenhoge ceders ligt eveneens het 17de eeuwse mausoleum van Tokugawa Ieyasu, eerste despoot van het shogunaat dat Japan 250 jaar lang in zijn greep hield.
Wederom overnacht je in een ryokan, geniet je van je onsen en het overheerlijke kaiseki diner.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 7

Het beboste, vulkanische berggebied rondom Nikko is tot nationaal park uitgeroepen. Populair bij Japanners vanwege de vele spahotels en de heilzame warmwaterbronnen. De shuttlebus van het park brengt jein 1,5 uur naar de start van de wandeling langs de Yukawa rivier. Je volgt een vlonderpad door wetlands, langs watervallen en rondom het Yunuko meer. De wandeling eindigt in Yumoto Onsen, een kuuroord bekend om zijn zwavelrijke, heilzame water.

Wandeling: 9 km; 250 meter stijgen en 400 m dalen; 3,5 uur

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 8

Vandaag wordt hoofdzakelijk een reisdag. 'Sit back and relax' in de comfortabele 'bullettrains' die met 300 km per uur door het noorden van Honshu razen. Zorg dat je vooraf een lekkere bento-box hebt ingekocht, je lunch voor in de trein. Via Sendai en Aomori ga je bij Imabetsu door de Seikan-tunnel. Met 53 km is dit de op een na langste tunnel ter wereld, waarvan 23 km onder water. Het diepste punt is op 240 meter en er zijn zelfs 2 stations op 150 m diepte (de diepst gelegen stations ter wereld) die toegang geven tot musea die gewijd zijn aan de aanleg van de tunnel.
Na 3x overstappen en 7 uur onderweg kom je aan in de stad Hakodate op het eiland Hokkaido en wandel je naar je hotel.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Dag 9

Je kunt de ochtend gebruiken om wat van Hakodate te zien, langs het waterfront te lopen of de kabelbaan te nemen naar Mount Hakodate Observatory voor een wijds uitzicht. Om 12.00 uur vertrekt je trein die om 15.30 aankomt op New Chitose Airport, het vliegveld van de stad Sapporo. Je meld je bij het verhuurstation waar je de auto oppikt voor een 7-daagse tour op Hokkaido. Op dit eiland is het veel rustiger dan op Honshu, minder verkeer, minder steden maar ook minder openbaar vervoer. Daarom kiezen we op Hokkaido voor het gebruik van een huurauto.
Nadat je je rustig hebt laten voorlichten over het gebruik van de auto, en het huurcontract hebt opgemaakt, vertrek je (links rijdend) het vliegveld voor een rit van ongeveer 40 km (45 minuten) naar Shikotsu Lake, onderdeel van het Shikotsu-Toya national Park.

Je overnacht in een heerlijke ryokan met Japanse stijl kamers,een heerlijk kaiseki-diner en een prachtige buiten gelegen onsen (heetwaterbad), als een soort 'infinity pool', met vrij uitzicht over Shikotsu Lake.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 10

Lake Shikotsu en het nabijgelegen Lake Toya zijn de twee meest opvallende landschappen van het Shikotsu-Toya National Park. Beide meren zijn calderameren, die zijn gevormd door instortingen in de aarde na vulkanische activiteit. Lake Shikotsu wordt omringd door bergen, waarvan Mount Tarumae (1022 m) tot de meest actieve vulkanen van Japan behoort en voor het laatst is uitgebarsten in 1981.
Met de auto rijd je in 20 minuten naar de parkeerplaats voor de wandeling, genoemd '7th station'. Onderweg in Shikotsu Kohan kun je eerst nog het bezoekerscentrum van het park bekijken.
De wandeling rondom en over de berg is 8 km lang, met 600 m stijgen en dalen en duurt ongeveer 4 uur. Een eenvoudiger wandeling is ongeveer de helft hiervan.
Je loopt door een kaal vulkanisch landschap, met her en der wat rookpluimen en fraaie uitzichten. Het is onverstandig af te dalen in de krater vanwege mogelijk giftige gassen die kunnen ontsnappen.

Na de wandeling ga je met de auto op pad voor een ontspannen en mooie rit van 340 km (5 uur rijden) naar Akan Mashu National Park.

Je overnacht in een groot en modern hotel, met zowel westerse als Japanse kamers, een restaurant dat zowel westers als traditioneel serveert, en wederom een onsen en sauna.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 11

Er zijn verschillende opties om deze dag te vullen. Huur bijvoorbeeld een kano voor een ontspannen tochtje op het meer van Akan. Of je maakt je klaar voor de beklimming van Mount Meakan (1499 m), door een van de meest spectaculaire vulkanische landschappen van Hokkaido. De wandeling is ongeveer 9 km, met 850 m stijgen en dalen, ongeveer 5,5 uur wandeltijd.

Het Kawayu Eco-Museum Center, niet ver van Mount Io, is een bezoek meer dan waard. Hier verkrijg je veel achtergrondinformatie omtrent de bijzondere habitat van het Akan Mashu National Park. Dit park van 905 km² is met zijn oprichting in 1934 het oudste nationale park van Japan. Vanuit het museum vangen drie korte en makkelijke wandelingen aan, variërend in lengte tot maximaal 2,5 km. De Tsutsujigahara Nature Trail (2,5 km) voert je over een goed gemarkeerd pad naar de zwavel- en gasspuwende geisers van Mount Io. Eind juni en begin juli ligt hier een deken van witte bloemen van wilde rozemarijn over het landschap. Onderweg tref je veel Siberische dwerg-dennen aan, een struikachtige den die door het continentale klimaat laag bij de grond blijft en daardoor lijkt te kruipen.

Je kunt op weg terug naar Lake Akan nog een kijkje nemen in het Ainu Folkore Museum in Kussharo Kotan. De spiritualiteit van deze inheemse bevolkingsgroep tref je onder andere aan in de 7 pilaren voor de entree van het museum die symbool staan voor het universum. De 31 pilaren in het museum geven de bossen en bergen weer. Het museum is ontworpen door de beroemde architect Kiko Mozuna.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 12

Je neemt al vroeg in de ochtend afscheid van de Akan regio en rijdt in ongeveer 2,5 uur naar Rausu, gelegen op het Shiretoko schiereiland. Het Shiretoko schiereiland scheidt als een smal zwaard van 70 kilometer lengte de Zee van Okhotsk van de Straat van Nemuro. Shiretoko, in 1964 tot nationaal park uitgeroepen en in de jaren negentig op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst, is een van de belangrijkste nationale parken van Japan. Het nationale park is een goed voorbeeld van de interactie tussen ecosystemen aan land en in de zee. Het gebied is wereldwijd van belang voor bedreigde zee- en trekvogels, een aantal zalmachtigen en voor mariene zoogdieren waaronder de Steller zeeleeuw en een aantal walvissoorten.

Vanuit het dorp Rausu kun je een mooie nature cruise maken waarbij je kans hebt op het zien van allerlei soorten vogels, walvissen en beren langs de kust. Vertrektijd excursie is om 9.00 of 13.00 uur en duurt 2,5 uur. Deze excursie kun je vooraf zelf boeken op Nature Cruise Shiretoko. Indien je om 9.00 uur vertrekt uit Lake Akan dan ben je op tijd. Na de optionele excursie ga je met de auto over de Shiretoko Pass van Rausu naar Utoro (ongeveer 1 uur rijden). Het uitzicht vanaf de top is fantastisch!

Je overnacht in een fijn 3 * familiehotel met Japanse kamers. s Avonds dineer je in je hotel aan zee, gelegen aan de rand van Utoro. Bij helder weer kun je hier genieten van een mooie zonsondergang.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 13

Nabij je hotel ga jede Shiretoko Goko Lakes en de Furepe Waterfalls bewonderen. Er is een korte 'selfguided' wandeling over vlonderpaden te maken bij de vijf meren (2 km; vlak, 1,5 uur) of je kiest een langere tocht met gids (ter plaatse te regelen bij het bezoekerscentrum). Soms zijn paden gesloten als er veel bruine beren in de buurt zijn gespot (in het gehele nationale park leven er naar schatting 600). Onderweg geniet je van de in het water weerspiegelende bergen, spechten, misschien een hert en bovenal de flora! Furepe Falls, met als bijnaam ‘tranen van een meisje’, valt trapsgewijs over een klif naar beneden, zo de zee in. Vlakbij de waterval is een Nature Centre met café, een perfecte pauzeplek waar je meteen meer informatie kunt krijgen over de streek.

In de middag reis je verder met je huurauto voor 215 km (3,5 uur rijden) naar Sounkyo in het centrale gedeelte van Hokkaido. Het is wederom genieten geblazen onderweg. Vanuit Utoro neem je de kustweg en vervolgens rijd je over de Bihoro Pass.

Een stop in Sounkyo is een absolute must. Bergliefhebbers kunnen hier met een gondelbaan en stoeltjeslift omhoog naar uiteindelijk 1566 meter vanaf waar je verder omhoog kunt wandelen naar de top van de berg Kuro-dake (1984 meter). Je kunt er ook voor kiezen om door de 24 km lange Sounkyo kloof te rijden met de prachtige sluierachtige watervallen Ryusei en Ginga. Er is een te voet bereikbaar view-spot vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de buur-watervallen die zowel in de lente, zomer als herfst een geheel eigen uitstraling hebben.
Aangezien het al een lange volle dag is kun je van Sounkyo alleen maar uitgebreid genieten als je een extra nacht in Asahikawa plant en die dag dan terugrijdt.

Na je bezoek aan Sounkyo rij in ongeveer 1 uur naar Asahikawa. Je overnacht aan de voet van de Asahi-dake, praktisch naast de gondelbaan in een ryokan met de sfeer van een berglodge.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt en diner

Dag 14

Nog eenmaal trek je de bergschoenen aan voor deze koninginnentocht. De regio Asahikawa is dé springplank voor de verkenning van de ‘playground of the Gods’. Zo noemen de Ainu de hoogst gelegen bergreeks van Hokkaido, beter bekend als het Daisetsuzan National Park. In dit grootste nationale park van Japan (2260 km²) kun je het Omote Daisetsu gedeelte bezoeken waarin de Asahi-dake ligt, de hoogste berg van Hokkaido (2291 meter).

Tegenover je hotel neem je de kabelbaan vanaf 1100 m hoogte naar Sugatami Station op 1600 m hoogte. Onder het toeziend oog van Siberean chipmunks wandel je vanaf daar over goed gemarkeerde paden langs vele meertjes. Kijk uit naar alpine-vogels die zich hier thuis voelen: de pine grosbeak, de Siberian rubythroat en de spotted nutcracker. In de nabijheid van het Sugatami-meer zie je rookpluimen omhoog stijgen en veel zwavelafzettingen. Alles wijst op de vulkanische activiteit van de Asahi-dake. Via een rotsachtig pad beklim je de vulkaan over een kam die niet hoogtevreesgevoelig is. Na 3 km en 660 m stijgen bereik je de top. Het uitzicht kan prachtig zijn, maar bewolking en neerslag zijn op deze hoogte en breedtegraad eerder regel dan uitzondering. Buiten de zomermaanden juli en augustus is de kans ook groot dat er nog oude of verse sneeuw op de berg ligt. Het is populaire trail vanwege de toegankelijkheid. Terug over dezelfde route met 660 m afdalen.

Eventueel kun je vanaf je hotel meteen wandelen in plaats van de kabelbaan. Dat voegt dan 2 uur wandeltijd (500 hoogtemeters) toe aan je route. Ook is het mogelijk vanaf Sugatami Station een extra ronde te wandelen van ongeveer 1 a 2 uur, met beperkt hoogteverschil.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Dag 15

Met de auto rijd je vandaag 185 km (3,5 uur) terug naar New Chitose Airport. Onderweg kom je langs het plaatsje Biei met de bekende Blue Pond die van kleur verandert afhankelijk van het licht dat erop valt. Je kunt de naburige Shirehige Falls bezoeken met dezelfde mooie blauwe kleur. We raden zeker aan om te stoppen bij de Shikisai no Oka Flower Fields waar tussen juni en oktober een variëteit aan bloemen bloeit. Een kleurig gezicht dat doet denken aan de Nederlandse tulpenvelden! Bij Farm Tomita in Furano vind je ook tuinen, in juli geurt het hier naar lavendel. Furano is een leuke plaats.
Je kunt ook een andere, snellere route met de auto nemen via de stad Sapporo en daar bijvoorbeeld enige tijd doorbrengen. Het is een moderne stad, bekend van de winterspelen lang geleden (1972). Hier woont bijna de helft van de totale bevolking van Hokkaido. Wandel door het Odori-park op weg naar de ‘Clock Tower’ waarin een museum gevestigd is dat je een goed tijdsbeeld geeft over de veelbewogen geschiedenis van Sapporo. Op een paar blokken afstand, nabij de botanische tuin, ligt het voormalige overheidsgebouw uit 1888, een schoolvoorbeeld van de Amerikaanse neobarok bouwstijl.

Op New Chitose Airport lever je de huurauto in en eindigt je arrangement op Hokkaido.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele uitbreiding
Mocht je het leuk vinden om meer tijd te besteden in Sapporo, boek dan een extra nacht.
Met een binnenlandse vlucht vanaf New Chitose Airport (niet inbegrepen) vlieg je naar de binnenlandse luchthaven van Tokyo of Osaka vanaf waar je je reis kunt voortzetten met de SNP wandelreis naar de Japanse Alpen of de SNP wandel- en cultuurreis Mount Fuji & Ancient Trails.

Wandelvakantie Japan, Honshu & Hokkaido individueel 15 dagen (2024)
Top Articles
Trane Ireceivables
54Thirty Dress Code
Libiyi Sawsharpener
Part time Jobs in El Paso; Texas that pay $15, $25, $30, $40, $50, $60 an hour online
Phone Number For Walmart Automotive Department
Jeremy Corbell Twitter
PRISMA Technik 7-10 Baden-Württemberg
2024 Fantasy Baseball: Week 10 trade values chart and rest-of-season rankings for H2H and Rotisserie leagues
Swimgs Yung Wong Travels Sophie Koch Hits 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Springs Cow Dog Pig Hollywood Studios Beach House Flying Fun Hot Air Balloons, Riding Lessons And Bikes Pack Both Up Away The Alpha Baa Baa Twinkle
Busty Bruce Lee
The fabulous trio of the Miller sisters
All Buttons In Blox Fruits
DBZ Dokkan Battle Full-Power Tier List [All Cards Ranked]
Pay Boot Barn Credit Card
Rural King Credit Card Minimum Credit Score
Sussur Bloom locations and uses in Baldur's Gate 3
Riherds Ky Scoreboard
O'Reilly Auto Parts - Mathis, TX - Nextdoor
Laveen Modern Dentistry And Orthodontics Laveen Village Az
Mj Nails Derby Ct
Ac-15 Gungeon
Nsa Panama City Mwr
A Cup of Cozy – Podcast
Walgreens 8 Mile Dequindre
Reser Funeral Home Obituaries
Skycurve Replacement Mat
What Sells at Flea Markets: 20 Profitable Items
TJ Maxx‘s Top 12 Competitors: An Expert Analysis - Marketing Scoop
A Plus Nails Stewartville Mn
Wells Fargo Bank Florida Locations
Orange Pill 44 291
Tributes flow for Soundgarden singer Chris Cornell as cause of death revealed
Mp4Mania.net1
The Best Carry-On Suitcases 2024, Tested and Reviewed by Travel Editors | SmarterTravel
Powerspec G512
Games R Us Dallas
KITCHENAID Tilt-Head Stand Mixer Set 4.8L (Blue) + Balmuda The Pot (White) 5KSM175PSEIC | 31.33% Off | Central Online
Koninklijk Theater Tuschinski
What Does Code 898 Mean On Irs Transcript
Tryst Houston Tx
Scarlet Maiden F95Zone
Florida Lottery Claim Appointment
Executive Lounge - Alle Informationen zu der Lounge | reisetopia Basics
Saline Inmate Roster
Grizzly Expiration Date Chart 2023
About Us
Florida Lottery Powerball Double Play
Mega Millions Lottery - Winning Numbers & Results
Spongebob Meme Pic
Superecchll
Estes4Me Payroll
Sunset On November 5 2023
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6270

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.